Thursday, May 24, 2007

BB ŠOU











Inače, turneja po glavnim gradovima Srednje Evrope zove se „Ruta B“
( kao route, ne kao rutav ). Beograd, Budimpešta, Bratislava, Beč, pa tako do Berlina.




Iz Budimpešte se vrlo brzo stiže do Bratislave, autoputem za Beč, koji je malo previše busy, nakrcan kamionima, ali se uz put na pumpama možete okrepiti egzotičnim vodama sa ukusima. Kad smo već kod pumpi dve stvari: gorivo u Mađarskoj je skupo, tako da je najbolje da natankujete u Srbiji ili kasnije u Austriji. Plus, kad stanete na pumpu, obavezno kupite VINJETU što je elektronska putarina koja se zalepi na šoferšajbnu. Vinjeta se kupuje i u Mađarskoj, i u Slovačkoj, Austriji i Sloveniji. Cena za period do 10 dana je između 7 i 11 evra, u zavisnosti od zemlje.

Kad uđete u Slovačku, sve vrišti „eastern block“, baš kao kod nas, malo gore. Ćao besplatni vecei, ćao lepe pumpe.

5 sati u Bratislavi

1.Obavezno se parkirajte na nekom organizovanom parkingu.

2. Noviji deo grada vas ne zanima, odmah tražite stari, u kom je i turist biro
3.U birou uzmite mapu i krenite u đir po ulicama koje najviše liče na neki grad na moru.
4. Radnje su vrlo dobre. Emporio Armani je veoma povoljan, a cipele su na pravoj rasprodaji. Odmah pored je i velika radnja britanskog brenda Assesorize, koji ima odlične tašne, japanke, kupaće kostime. Cene su iste kao u Londonu ( tašne oko 50-60 EUR ).
5. Na centralnom trgu starog grada je odličan restoran WOCH gde se pije slovačko pivo i jede divljač u slatkim sosovima. Obrok za dvoje, cca. 35 EUR. Slobodno naručite Satan’s blasphemy, barem zbog imena.

Sjajna ideja je i da ostavite kola ili iznajmite sobu, pa odete brodom do Beča. Ovaj put košta oko 50Eur po osobi, tur-retur.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home