Tuesday, November 20, 2007

MAN ON THE MOON!!!!“Napolju je rat. Rat je.”

Erlend Lu, Dopler


Bećković: Šta je suština? A po mome mišljenju, je suština da sistem vrednosti kaže, ko god se ne slaže sa nama je DB, vojno raspoređen DSS-ov agent ili đubre neopevano.


Jovanović: Dobro, to je jedna teza, kojom se mi stalno guramo na marginu kao ekstremisti, ali se ne koriste ti povodi. Mi smo ekstremisti kada kažemo da je u Srebrnici izvršen genocid, onda kažu oni su ekstremisti.


Bećković: Ne to ćemo, ovako nemate vi problem sa Gordanom Paunovićem, sa mnom i ono... sa raznim delom javnosti sa kojom smo... mislim zajedno smo tamo nešto radili, čini mi se... nemate vi sa nama problem oko Srebrnice, Miloševića i ostalo.


Jovanović: Nisam siguran, kako ne.


Utisak nedelje, 18.novembar 2007.Ispiranje mozga je počelo u nedelju. Kad jedna misli da je mnogo pametna, a da su svi ostali budale. I tako počinje ispiranje mozga. U ponedeljak ujutru moždani tušić se nastavlja sa „sajta na kome ima i previše praznog prostora“ , dakle sa bloga B92. Navođeni blogerkom Jelenom Milić čitaoci se ostrvljuju na Čedomira J., kao „mogao je da bude malo oštriji, šta mu je, nije on za predsednika, mnogo je tuc-muc“ ( za razliku od hiper-energičnog i sekantnog Tadića, prim.red. ).
Ponedeljak veče na RTSu ( koji svi MORAMO da finansiramo ) donosi horor udar na osnovna ljudska prava svakog nepravoslavnog : multipraktik Amfilohije, još trojica istomišljenika i voditeljka koja rektalno alpinira, titulirajući Amfija dovoljno često, da u tome prođe skoro polovina ove besmislene emisije, iz koje smo naučili da:
...se tešimo jer ima i klerikalnijih država od naše ( Grčka, npr. )
...uživamo u „veličanstvenoj vizantijskog simfoniji prožimanja države i crkve“
...nam bude kul to što Pahomije voli da dira piše male dece ( a ne, ovo nisu rekli )

Niti jedno pitanje, ma ni pitanjce, koje bi moglo da bude provokativno za „uvažene goste“. Ništa. Samo veliki šef nad šefovima klimoglavom blagosilja to što sagovornici pričaju. I plavuša koja se kezi pod kriminalno lošim svetlom, za koje građani daju milione dinara.
Čemu ova emisija? Zašto baš sad? Patrijarh in a coma? Vratiti bradatom stadu zabludele ovce zalutale u LDP šumu? Bliži se 10. decembar, pa treba pripremiti dizelaše-krstaše?
Članovi redakcije AP nisu kročili ni u jedan objekat SPC od kada je antisemita Velimirović postao svetac, a od sinoć ne žalimo ni sva propuštena venčanja. I od sada ćemo mladence čekati u kafani, pre i posle.


Velja Ilić je za Olju Bećković, u svom čuvenom tajno snimljenom izlaganju, nazvao „izdrkana“ i rekao bi da bi joj možda dao da „mu p**i“, da bi kasnije njen otac sto pet puta sedeo pored tog istog Velje i smejuljio se sa njim. Svaki poshteni tata bi, bez obzira na to koliko je protivnik jak, verovatno otfikario deo tela svakom onom ko bi njegovo dete, uvredljivo i javno, pozvao na felacio.
Takav način je, kako mi shvatamo familijarne odnose, potpuno normalan - a još je normalniji ako se ćera i ćaća druže, ako su bliski i to zalivaju đuskajući po splavovima sa Nemanjom Kusturicom i Maradonom.
Sve ovo dovodi do tog pitanja od milion dolara-zašto toliko zadovoljstvo provejava emisijom UN kada se pomene ime M.B.? Ima li primesa ekstaze uzrokovane ovakvim razmišljanjima – „koliko smo samo jaki...Dok ja ovde prozivam Čedicu, tata savetuje Voju, sa Dobricom sam na ti, kao da smo bili duet pastira nekoć u Drenovi, bože koliko smo jaki i bitni. I to prenosimo sa kolena na koleno, kao virus.“

Vrteška kojoj je Olja podvrgla predsednika LDP-a samo potvrđuje da ni sama nije želela da čuje šta on zapravo ima da kaže o aktuelnim tema, nego ga je prisiljavala da odgovara na gluposti pri čemu je znala da on mora da se kontroliše, da ne ispadne ludak koji napušta studio.
Svako normalan, kad ga petnaest puta pitaš istu stvar, koja je pri tom urbana legenda a ide mu na štetu ( Jovanović i mafija ), reagovao bi mnogo gore nego Velja Ilić u „izdrkanom" monologu.

Jasno je da je Jovanović morao da ostane na toj stolici i da se odluči za jedan od dva moguća načina komunikacije – ili da budistički istrpi, kao psihijatar koji razgovara sa pacijenkinjom, ili da, kao što je to pre mesec dana učinio Nikolas Sarkozi, hitro ustane sa stolice i ode što dalje. http://www.youtube.com/watch?v=xkapbaK32PM
E, a da je tako postupio, onda bi, njemu nenaklonjen deo Srbije posmislio „aha, evo ga, krizira pa je morao po drogu“ ili slično.

Ipak, medalja za najnapaljeniju bez premca odlazi Danici Vučinić koja nas je zakucala jutrošnjim „Kažiprstom“. Kao međed, probuđen iz dugogodišnjeg zimskog sna, voditeljka je Čedu pitala „šta je radio u Šilerovoj“ i „zašto ima džip“, i „zašto ima telohranitelje“.
Falilo je josh samo da nas obavesti i da li su se Bitlsi raspali, pa da zakuca aktuelnošću.

Sve ovo deluje kao da neko namerno ne želi da se čuje stav LDP-a u vezi sa nastupajućim izborima, Kosovom, pridruživanju EU, poskupljenjima svega a opadanju eura itd.
Ne, nego hajmo sada da zovemo goste i da ih pitamo o događajima koji su bili aktuelni 2004., da ih do beskraja davimo davno postavljenim pitanjima, da opet čujemo već date odgovore i tako unedogled.

E, ali to ne može tako.Jer ima onih koji nisu budale. I koji znamo da je napolju, zapravo, rat.

3 Comments:

Anonymous CresceNet said...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

5:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

SJAJNO!!!!!!!!!!!

3:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

bravo Jelena!

6:54 PM  

Post a Comment

<< Home