Wednesday, February 27, 2008

THE WHOLE WORLD IS WATCHING






Virtuelni prostor postaje svojevrsna psihološka ustanova: prethodni četvrtak, poznatiji kao „Kristalnaht“ do te mere je isfrustirao sve koji su slušali sadržaj moždanog pakla govornika sa Bine, da je to izazvalo salve blogerskih analiza i samo-analiza, potpuno opravdano.
Of course, i mi iz jednostrano priznatog AGIT-POPa, želeli smo sa vama da podelimo bes prema mentalno posrnulima sa Pijedestala, poremećenim Potpaljivačima, ali i neobično sažaljenje koje smo, prvi put posle 17 godina borbe,osetili prema Miliciji.
Groteskna životna situacija je, ipak, stala na put još jednom ogorčenom tekstu, koga, kako vidite, neće biti.

Samo par sati po završetku Noći Veštica, stojim na pokretnim stepenicama u tržnom centru „Zira“ ( to je onaj koji NE drži Mišković, a koga reklamira „naša najbolja teniserka“, mada bi bilo zanimljivije da ga reklamira „naša najgora teniserka“ ).
I tako, petak je, oko 15h, penjem se.
Sa druge strane, kupci se spuštaju na dole. Tačnije- jedan kupac.
Noseći tri ogromne COIN CASA kese, sa „šarmantnim“ ( b.lj.a.k. ) šeširićem a la Šerlok Holms, niz stepenice Zire spušta se MATIJA BEĆKOVIĆ.

Za one koji su upravo pali sa Marsa, to je ideolog imbecilnog DSS, stranke čiji su flajeri leteli Beogradom krisitalne noći, a na kojima je pisalo da treba „bojkotovati robu i prodavnice onih zemalja koje su priznale L.D.K.“ ( lažna država Kosovo ). Naravno, Italija, postojbina firme Coin, među prvima je „protivpravno“ priznala LDK.
Izmučeni Nenad Jezdić upravo je jos mucnijim stihovima Šerloka Bećkovića započeo Gad Paradu, prethodne večeri.

I šta sad još napisati, scena je toliko bizarna da je svaki dalji tekst besmislen. Narod pozivaju na bojkot, a oni šopinguju u evropskim radnjama, javno i bez blama. Bez sramote. Bez obrazno. Obraz is overrated, anyway.

Od dobrih vesti – Stiven Spilberg snima film o našim omiljenim likovima: Abiju Hofmanu, Džeriju Rubinu, Tomu Hejdenu, Bobiju Silu i ostalim vođama komuno-anarhističkih grupa koje su se, tokom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, borile protiv rata u Vijetnamu.
„The trial of Chicago Seven“ je film koji prati suđenje sedmorici lidera, posle nereda koji su se, u avgustu 1968. doodili na ulicama Čikaga.
Abija Hofmana tumači Saša Baron Koen, a scenario je napisao Aron Sorkin, koji se nije obrukao dramom i scenarijom „ A Few Good Men“, a bogami ni ovosezonskim „Charlie Wilson’s War“.


THE WHOLE WORLD IS WATCHING...bio je slogan demonstracija u Čikagu 1968.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home