Wednesday, April 19, 2006

AFERA STOLICA - Kisna zavrsnica




Proslog cetvrtka je na sred ulice, na pocetku Knez Mihajlove, odrzana tribina povodom rada Bogomira Doringera o kome smo vec pisali na ovom blogu ( AFERA STOLICA - DORINGER U ZATVORU ). O tome na koji se nacin recepcija umetnosti menja u odnosu na tabloidni skandal koji je okruzuje govorili su dizajner i arhitekta Aleksandar Macasev ( www.aleksandarmacasev.blogspot.com i www.the-mighty.com ), istoricar umetnosti Vladimir Tupanjac i malenkost J.DJ.M.

Ova malo posecena tribina ( kako zbog kise, tako i zbog dosadnih sagovornika ) nije bila sasvim nezanimljiva. Postavljena su pitanja o tome zasto Karleusa ne moze da radi na B92, zasto svako kome se ne svidja repertoarska politika JDP-a automatski biva proglasen clanom "antihaskog lobija", i na koji nacin SVET i Skandal mogu da pomognu savremenoj umetnosti i umetnicima.

Uskoro cemo nadam se imati transkript sa ove diskusije koji ce biti u potpunosti predstavljen na ovom blogu, a nesto, doduse na engleskom, mozete procitati na blogu A.Macaseva.

A dotle, ukljucite uskoro-pokojni Treci kanal. Tamo traje direktan prenos naseg velikog pada...

Zivela Srbija Pravoslavna Dzamahirija! Zivela !

0 Comments:

Post a Comment

<< Home