Monday, November 20, 2006

ČESTITAMO!...



...Bogomiru Doringeru na fantastičnoj modnoj reviji koju smo videli sinoć u „Posejdonu“. Pokazao je da modeli mogu da izgledaju neprijatno za oko, da odeća i dalje može biti fantastično nosiva, da je live elektro-pank super način da se na revijama zabavimo mi koji mrzimo modne revije i da u Borovu i dalje mogu da se nađu jeftine a fancy cipele
( crna kratka čizma, 4600 din. ). Svojim nenametljivim stavom, i činjenicom da nikada nije pravio od komarca magarca ( meaning – umetnik živi u Holandiji, ali se ovde ne predstavlja kao da je nadčovek samo zbog te činjenice ), Bogomir Doringer je momak za primer. On u Amsterdamu radi i uči. Onda dođe ovde i pokaže nam svoje iskustvo. Za razliku od mnogih koji se vrate ne bi li nam pokazali nove krpe, opisali kako su ulazili u dikoteke u kojima ponekad navrati neko koga su videli na bioskopskom ekranu ili prezentovali fotke sa poznatim ličnostima koje su navatali po kafanama u Njujorku ili Parizu. Eto razlike između sažaljivog provincijalizma i kosmopolitizma. Bravo za B.D.

Čestitamo i nama. AGIT POP je ovih dana napunio svoj prvi rođendan. Statistika kaže ~100 tekstova za 365 dana. 10.000 čitalaca. Reklama ~ nula. Saradnja sa drugim sajtovima, ako izuzmemo DOBA NEVINOSTI kojima smo prezahvalni, takođe nula.
Sfera uticaja~možda malo iznad nule. Nije da smo se preterano nudili da reklamiramo svoj link, niti smo pokušali da širimo mrežu, tako da donekle preuzimamo odgovornost za stanje. Često stižu slična pitanja na koja ćemo sad pokušati da odgovorimo.

1.Naših tekstova više nema u štampi jer ne želimo da nam cenzrišu ni jedno slovo ( osim ako nije u pitanju pravopisni problem ).
2. Nismo povezani ni sa jednom nevladinom organizacijom niti fondom koji se bavi kulturom, zato što nemamo vremena da pišemo obimne projekte za pare koje su podeljene i pre nego što su konkursi objavljeni
3.Odustali smo od ideje da se pojavimo kao štampani magazin. Bilo kakvim ograničenjem od strane sponzora i finansijera, AGIT POP prestaje da bude to što jeste i postaje ono što kritikuje.
4.Veza između Liberalno demokratske partije i AGIT POPa ne postoji, barem ne u obliku u kome impliciraju neki čitaoci. Mi podržavamo ulazak LDP u parlament. Urednica je bivši član GSS a sada je član LDP, ali POTPUNO PASIVAN dakle, NE učestvuje u njihovim kampanjama, NE radi u propagandi itd. Poziv na glasanje je samo preporuka. Šta ćete vi da radite, samo od vas zavisi. Pripadnost stranci je stvar principa, jer je politička definisanost nešto za šta se zalažemo, i dobijamo dijareju kada čujemo umetnike i javne radnike kako se hvale time da su „nadstranačke ili nestranačke ličnosti“. Zamislite samo da je to neko govorio Nemačkoj 1943. Aha, da jeste. Vilhem Furtvengler, dirigent. O njemu više u drami „Na čijoj strani“ Ronalda Harvuda. I da završim – uvek ćemo biti stranački određeni, i to dok ne napravimo svoju stranku. I onda ćemo nastaviti.

Specijalno i veliko Hvala Dimitriju Vojnovu, Branislavu Ceroviću, Oliveri Papestijević, Jeleni i Nadi Mijatović i Zoranu Ivkoviću na podršci koju su nam dali u proteklih godinu dana.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home