Wednesday, April 11, 2007

NE VRH, NEGO DVA VRHA


Kada je Tijanićev RTS uveo pretplatu za sivi dss dnevnik, za za“ključ“an mozak, celodnevni patriotizam šišmiša u mantijama i narodno veselje Žike seljaka, htela sam da se obratim nekom međunarodnom sudu u želji da ne plaćam pretplatu za nešto što ne gledam. Ipak, advokati me bržebolje sneveseliše, kažu – to ne može.
Plaćam RTS ali ne konzumiram. Ali, ima i odeće koju svojevoljno skupo platite, pa je nikad ne obučete. Ok, se la vi.

Posle nekoliko godina evo malo radosti sa „Bastiljice“: repriza najboljeg što je TV medijum ikada propustio kroz svetske ekrane - „Twin peaks“ Dejvida Linča, koji se prikazuje na drugom kanalu. Kao što posvećenici znaju, na dvd formatu i dalje postoji samo prva sezona, pa sve kasnije treba snimiti na vhs.

Linč je, inače, fenomenalan slikar, a svoje radove je pokazao ovog proleća u Parizu na izložbi THE AIR IS ON FIRE. ( Preporučujem link na kome možete videti dobar deo radova:
http://www.fondation.cartier.fr/?p=1&c=343&linkid=343 )

Podsetićemo da je serija „Twin peaks“ svetsku premijeru imala 8.aprila 1990., a kod nas je stigla u proleće 1991., i to u okviru noćnog programa TV Sarajevo. Slučaj Laure Palmer naučio nas je da „owls are not what they seem“ tj. da često stvari uopšte nisu kao što izgledaju.

Najbolji sajtovi za T.P. fanove:

http://www.intwinpeaks.com/
www.wrappedinplastic.com – Twin Peaks magazin

Through the darkness of future past, the magician longs to see. One chants out between two worlds: "Fire Walk With Me".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home