Thursday, June 21, 2007

I MOJA DEŽELA


















Kao što smo i obećali, nastavljamo sa pričom o destinacijama u bliskom okruženju.


Ako se grozite turističke sezone na moru, naša preporuka je rashlađivanje na jednom od slovenačkih jezera, Bledu ili Bohinju, koja su udaljena na petnaestak minuta vožnje.
AGIT POP favorizuje Bohinj, što zbog lepše prirode, što zbog manje „nuvoriš“ faca na koje smo tamo naleteli -na Bledu smo videli neke ovdašnje novopečene,dok na Bohinju nema uber-fancy hotela niti restauracija za produciranje juče stečenog bogatstva.

Bohinj, spavanje: odaberite bilo koju porodičnu kuću, sa pogledom na jezero ili proplanke. Cena dvokrevetne sobe je između 50 i 60 EUR u zavisnosti od perioda godine.
Bohinj, prehrana: pastrmka, tartufi ili sve zajedno. Restorani su lepo sređeni, ali neobavezni, prema tome ne treba vam nikakva „splavarska“ odora, understated chic je, kao i u celoj EU, i ovde na ceni. Obavezna je šetnja do izvora Savica, koja je na 20 minuta hoda od podnožja brda. Spremite vodu, a piškenje i ostalo obavite pre pentranja i ne očekujte da će biti lako. Ipak, pogled sa Savice vredi napora.

Bled je poznat po kultnim krempitama, koje su ZAISTA mnogo bolje nego u Klubu književnika, ne dajte da vas lažu. One su kombinacija krempitastog i šampitastog krema, a najbolje je sesti na terasu „Kavarne Park“.

Od sportskih aktivnosti, B&B nude šta god vam padne na pamet – šetnje, kupanje u jezeru, veslanje na jezeru, kompleks bazena, spa i teniskih terena. Mislim da možete da nađete i neki jahački klub, ali nisam sigurna. U svakom slučaju – spavanje na Bohinju, krempite na Bledu, kupanje u jezerima, tabananje na Savicu. Idealni produženi vikend, ili čak i cela nedelja, ako ste mnogo umorni od grada.

Najlepši hotel na Bledu svakako je nekadašnja rezidencija Karadjordjevića i JB Tita:
http://www.vila-bled.com/

a drugi favorit je Hotel Jadran
www.hotel-toplice.com

Ako ste raspoloženi za nešto stvarno “dj”, to je onda soba sa đakuzijem u hotelu Best Western. Da, ali đakuzi je pored velikog prozora I gleda direct na Bledsko jezero…
http://www.lovechotel.com/gallery_hotel.php?rid=12&gid=1

Što se tiče Bohinja, naša preporuka je slatki pansion Gašperin
http://www.bohinj.si/gasperin/
soba u potkrovlju je senzacionalna, doručak veoma dobar, a gazda je super faca.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home