Tuesday, June 12, 2007

ANGELS OF SERBIA



Noćni klub Alliance nastavlja filmske projekcije vikendom. Pridružite nam se!


U petak, 15. juna i subotu, 16. juna, sa početkom u 20 sati, iz dva dela gledaćete jedan od najboljih filmskih gej serijala „Angels in America", dramu sa elementima fantastike.


„Egzaltirajuće! Ekstravagantno osmišljen i veličanstveno izveden, serijal „Angels in America" nije samo jedan od najboljih TV filmova svih vremena – to je i umetničko remek-delo. Gledati ovaj film ekstatično je iskustvo koje uzdiže koliko duh, toliko i film kao prečesto degradiran medij." USA Today


Radnja je smeštena u Nju Jork, sredinom osamdesetih, i prati međusobno isprepletane živote nekoliko ljudi, na koje utiču epidemija AIDS-a, intenzivna duhovna iskustva i Reganova administracija. Novopridošli Prior Valter umire od side. Ionako teška situacija pogoršava se kada ga ostavi njegov ljubavnik Jevrejin, sudski službenik Luis Ironson. Nakon toga, posećuje ga anđeo, koji tvrdi da je Prior prorok, što ga dovodi do granice ludila. U međuvremenu, konzervativni Roj Kon takođe umire od side, ali on odbija da se sa tim suoči. U bolnici njega posećuje duh Etel Rozenberg, žene koju je poslao na električnu stolicu. Rojev štićenik, mormom i advokat Džo Pit, takođe poriče svoju homoseksualnost. Njegova otuđena žena Harper ovisnica je o valijumu i pati od akutne hiper-senzitivnosti. Džo je ostavlja, da bi ušao u vezu sa Luisom, koji radi u njegovoj zgradi...


Epsku sagu u produkciji HBO kanala „Angels in America" režirao je Majk Nikols, a scenario je napisao autor originalne drame, Toni Kušner. Serijal od šest delova predstavlja filmsku adaptaciju dva nagrađena komada („Milenijum se primiče" i „Perestrojka"), prvi put postavljenih na Brodveju 1993. godine.


Očekuje vas izuzetna priča o homofobiji, seksizmu, diskriminaciji HIV+ osoba, rasizmu, politici, seksu, ljubavi, prevari, smrti, religiji (judaizmu, hrišćanstvu, ateizmu),... Prepuna sjajnog humora i najcrnje tragedije, istovremeno.
Film je dobio 5 Zlatnih globusa, 33 nagrade u raznovrsnim selekcijama i dodatnih 27 nominacija!


Glavne uloge: Al Paćino, Ema Topmson, Meril Strip,...
Trajanje svakog dela: oko 3 sata
Srpski titl, klimatizovan prostor, besplatan ulaz!


Adresa kluba: Zmaj Jovina 4; Info-telefon: 064/212-79-63


Trejler: http://www.videodetective.com/titledetails.aspx?publishedid=623837

0 Comments:

Post a Comment

<< Home