Sunday, June 17, 2007

NEPREPRIČLJIVO

"...Insajderi u industriji tvrde da Bajićev scenario smelo ekstrapolira trenutne političke okolnosti i donosi jednu napetu, uverljivu pripovest o šačici srpskih ilegalaca koji smelošću, dovitljivošću, požrtvovanjem i oružjem (’Puno, puno oružja. Puno spektakularnih eksplozija’, naglašava Bajić) na kolena bacaju Levijatana oličenog u Evropskoj Uniji, oslobađaju Srbiju okupacije i, predvođeni Ratkom Mladićem (šuška se da je ulogu Mladića prihvatio ser Entoni Hopkins. Bajić, uz samozadovoljan osmeh odbija da potvrdi ili porekne: ’Nou koment’, kaže on) dižu u vazduh zgradu evropskog parlamenta u Briselu, uspostavljajući Novi Srpski Poredak u Evropi sa sedištem u Pećkoj Patrijaršiji.

’Ne mogu ništa da pričam o tome’, smeje se Bajić. ’Svi članovi ekipe, pa i ja, vezani smo ugovorom o tajnosti koji smo potpisali. Ali verujte, mi, ova serija će uzburkati duhove, podsetiti patriote zbog čega vole Srbiju a izdajnike među nama naterati da se vrate u svoj originalni oblik, sa sve papcima i rogovima. Uz to,’ dodaje, ’ovo će biti istinski spektakl, sa hiljadama statista, herojima većim od života i scenama borbi od kojih će vam zastati dah.’
Scenarista i režiser sledeće srpske hit-serije se udobno zavaljuje u svoju fotelju i uljudno pita za dopuštenje da uzme svoju dozu insulina dok daje intervju. Ono što nas interesuje je glasina po kojoj će se u novoj seriji pojaviti jedan od omiljenih starih Bajićevih likova, Sekula, poznat iz popularnih filmova poput „Sekula i njegove žene“.


’Dobro ste čuli, dobro vam rade insajderi’, smeje se dobroćudno Bajić dok skida kaiš sa svojih pantalona i vezuje ga oko nadlaktice leve ruke, pritežući ga zubima. ’Sekula se zaista pojavljuje u Lepom selu. Eto još jedne lekcije koju smo naučili od Holivuda! Edi Marfi je zgrnuo milione glumeći po nekoliko likova u jednom istom filmu! A sve što može crnac, stvorenje na evolutivnoj lestvici jedva iznad šimpanze, naš Srbin može još bolje!’..."


MOMENTALNO OTIĆI NA

http://cvecezla.mojblog.co.yu/1/lepo-selo-lepo-gori-a-baba-se-češlja-nožem/98048.aspx

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

genijalno

6:52 PM  

Post a Comment

<< Home