Sunday, June 03, 2007

ZELIMO DA GLEDAMO...




1.CONTROL - rezija Anton Corbin. Prica o tragicno samoubilom Janu Kertisu, pevacu nad-kult benda Joy Division. Njegovu suprugu Deboru tumaci, uvek blago oneobicena Samanta Morton ( Minority report, In America, Sweet and lowdown ), a film potpisuje fotograf i reditelj video spotova Anton Korbin ( radio i sa U2,REM, kao i Nirvanin prorocki "Heart shaped box" ).
Podseticemo da je suicid Jana Kertisa vec "kanonizovan" u filmu "24 hour party people", u Srbiji omrazenog a u sustini veoma gotivnog Majkla Vinterbotoma ( Welcome to Sarajevo ).
Jan Kertis, koji je ziveo samo 23 godine, obesio se u svojoj kuhinji, prethodno pogledavsi film Strozek Vernera Hercoga. Na gramofonu mu se vrtela ploca The Idiot Iggy Pop-a ( Igi Pop je kasnije saradjivao sa Emirom Kusturicom, sto nema nikakve veze sa prethodnim informacijama, ali nekako dobro zvuci u svetly teorije zavere ). Jan Kertis je, kao i urednica AGIT POPa, bio Rak u horoskopu, sto je jos jedna redundantna informacija.


Posetite sajt filma :http://members.aol.com/lwtua/these.htm


Prilazemo fotku originalnog Kertisa i njegovog filmskog klona, slatkog glumca Sema Rajlija ( koji je u 24 hour party people tumacio preruznog Mark E.Smitha iz grupe The Fall. Sminka cini cuda ! )

0 Comments:

Post a Comment

<< Home