Tuesday, September 04, 2007

PREKOREKTNO





Priznajem da nisam redovno gledala nedavno ukinuti show Marka Živića. Iskreno, tu emisiju sam pratila manje od pet puta, i to na samom početku emitovanja, kad je odmah bilo jasno da je kraj blizu.
Kako ?
Pa tako što ovakav koncept, provokativan talk-show u udarnom večernjem terminu, može da bude zanimljiv JEDINO i opet JEDINO ako je politički nekorektan a uz to i nenormalno duhovit *ako vam nije jasno o čemu pričamo, idite na youtube.com i pronađite bilo koji insert iz emisija LATE NIGHT WITH JON STEWART
( Comedy central-CNN ), REAL TIME WITH BILL MAHER ( HBO ), LATE NIGHT WITH CONAN O’BRIEN.


I sad, zbog čega ovaj Živićev šou nije mogao da bude nekorektan, provokativan i duhovitiji?


Stvar je jasna: iako iza njegovih „fora“ stoji tim od čak 10 ( deset ) scenarista, Živić ne može ni da pomisli da bude Džon Stjuart jer je producent njegove emisije kuća „Adrenalin“ čiji je vlasnik Srđan Šaper, istaknuti član Demokratske stranke.
Što će reći = nema brutalnih pošalica na račun vlasti, nema aluzija na pojedince iz vladajućih koalicija, nema intervjua u kojima voditelj sme da se stavi na neku stranu i brani svoj stav.
A čega ima?
Ima ušećerenih viceva koji gode penzosima.
I s obzirom da samo toga ima, onda šou can’t go on. I ne treba pokušavati – ama baš svaka emisija ovakvog tipa biće osuđena na propast, jer su jedino vladajuće strukture dovoljno bogate da budu producenti...A u tom slučaju, neće dozvoliti da ih neko ismejava za njihove pare, po principu „ja te krstim a ti prdiš“ – još jedan štos za bogougodne, prekorektne i sve koji se tako osećaju.

Što se muzike tiče – ma daj, pa Joško Lokas ( voditelj HRT koji je „zaličio“ na velikane sa američke TV ) ugošćavao je visok kalibar muzičara. Darkwood dub su kod njega nezaboravno prašili, pa Pips’n’chips etc. To je bilo zadovoljstvo. A ono kod Makija bejaše tortura.

Na slici – Jon Stewart za predsednika!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home