Friday, September 28, 2007

TO, LAVE!

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik Nenad Čanak ponovio je danas da će se aktivisti te stranke 7. oktobra u Novom Sadu obračunati sa neonacistama, ukoliko se budu pojavili na zabranjenom skupu.

Čanak je pripadnike neonacističkog pokreta "Nacionalni stroj" nazvao "gamadi", rekavši za njih - "krvavo su se prevarili ako misle da ćemo biti meso na kome će oni probati kako bodu njihovi noževi". "Niko od nas na to više pristajati neće. Preživeli smo Slobodana Miloševića, preživeli smo sve i svašta, preživećemo i njih, ali oni nas neće", rekao je Čanak.

Prema oceni lidera LSV, "Srbija će u sledećih nekoliko dana ostati bez Kosova i zato se fokus sukoba na kojima i opstaje čitava ideologija krvi i tla prebacuje u Vojvodinu".

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Čanak parafrazira Tijanića kada je rekao "Ako Đinđić preživi, Srbija neće". Na svu sreću preživela je Srbija.

Sa time se slaže i Čanak, samo što on sad, kada smo Đinđića prebrinuli, upire prstom u jednog drugog nemačkog đaka, doduše ne habermasovca, ali svakako rozenbergovca, Gorana Davidovića-Fuhrera.

Ne želim da zvučim kao Nenad Prokić, ali dokle ćemo imati skepsu prema svemu što dolazi iz Nemačke?

1:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ili kako kaže konferansje LDPovog zbora u Čankovom rodnom (kad kažem rodnom mislim na mesto rođenja ne na gender) Novom Sadu: "Napred tigre!"

1:07 PM  

Post a Comment

<< Home