Tuesday, October 09, 2007

ĆERA



Kako objavljuje jedan ženski časopis, u debitantskom filmu Miroslava Petkovića „Bacila si čini na mene“, koji finansijski pomažu i Grad i Republika, jednu od uloga igraće i kćerka aktuelnog ministra kulture Voje Brajovića.

Ne znam kako to ide? Da li Ministri guraju svoje, i projekte svojih bližnjih ( slučaj Lečić, Kojadinović ), ili reditelji sami, po principu „za svaki slučaj“, kroz kasting počinju da se uvlače Ministrima.


Evo, recimo, da sutra ja postanem Ministar za kulturu: izdavačke kuće bi se otimale o moje stare i nove knjige, verni Ministarkini prijatelji bi ubrzo osvojili pare na barem dva-tri filmska konkursa, a bračni drug bi, sasvim sigurno, bio predložen za bingo-retrospektivu u Progresu ili preko puta Bobura.
Ne, ja ne bih morala da radim ništa, čak ni da podignem slušalicu jer "rektalni alpinisti" nepogrešivo streme ka onima na vlasti, znajući precizno šta im je potrebno.

Ako je neko, da fantaziramo, pošten i prepošten onda može da kaže ne.
Ili da kaže okej, „moji ljudi“ su prethodnih godina bili osujećeni, ali ne želim da koristim poziciju moći, osim da obezbedim podjednake šanse za sve.

Prva osoba koja bude dala ovakav, pozitivan primer okrenuće novi list u pravcu civilizovanja društva koje, još od kad su otišli Turci, funkcioniše isključivo po babu i stričevima.

Na žalost, mada očekivano, ni nova vlada ne obiluje ovakvom vrstom razboritosti.

9 Comments:

Anonymous Anonymous said...

dobro ali ona je zavrsila glumu, zena verovatno otisla na kasting pa dobila ulogu, ali ajde. takodje to je nesto sto postoji decenijama unazad. da vidimo listu (note-uglavnom su zene, razlicit procenat uspesnosti):
vanja (p) ejdus
milica (d) zaric
milica (m) gutovic
katarina (m) zutic
kalina (s) kovacevic
sergej&bane (t) trifunovic
....

meni je najsvetliji primer goran (o&r) markovic

ali i verica u mariji molitvi ima naslednicu, bata u k2, emir u striboru, boki u tijani&kseniji...

dobra tema!

9:47 AM  
Anonymous Anonymous said...

Okej, otisla na kasting- dobila ulogu. Ali, kako je cudno sto bas sve to korespondira sa trenutkom kad joj otac postaje Min.Kult.
Svi to rade, da, ali zasto JEDNA JEDINA osoba ne stavi moratorijum na sukob interesa barem za period dok pripada strukturama vlasti.

Los primer se nastavlja, i za gradjane i za buduce Ministre - i svi ce razmisljati isto = "iskoristi dok mozes"

2:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

Najveci broj ove "dece poznatih" koja su pomenuta ne bi igrala ni u amaterskom decijem pozoristu da im "prijatelji roditelja" nisu pomogli u karijeri. A takve su im i karijere, nikad velike uloge, nikad ozbiljna karijera. Marija Sherif, Sergej i Goran M. su neverovatni talenti za koje je beznacajno ko ih je pravio/rodio. Svi ostali, u kantu.

2:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

pa sta sad otac joj min kul pa treba da sedi kod kuce na majspejsu?

9:37 PM  
Anonymous Anonymous said...

da, i tako budu prva familija u istoriji srpske politike koja ce licnom zrtvom dati primer protiv nepotizma u kulturi. na taj nacin bi najlakse usli u istoriju

11:09 AM  
Anonymous Anonymous said...

mozda voja da otvori majspejs too?

3:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

Majmuni glupi,film je dobio novac MNOGO pre no sto je Voja Brajovic postao ministar kulture!!! Preciznije,u doba Dragana Kojadinovica!!!
Vi kompleksasi ne mozete da pretpostavite da je devojka mozda talentovana,pa da je s toga dobila ulogu?
Dosta vise sa pizdarijama tipa "ovaj ovome namesta,onaj onome",takva logika nas ne vodi nicemu!Sticajem okolnosti,blizak sam sa D.Bjelogrlicem i iz prve ruke znam da je g-djica Brajovic ulogu dobila nakon velikog kastinga i probnih snimanja.
Dakle,dosta sa klevetama,narocito ako su upucene prema mladim ljudima koji tek treba da se dokazu na velikoj sceni!

11:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

A sta je sa mladim, talentovanim glumcima koji nisu nicija deca, koji nisu bliski sa D.B. ili kojima Ministri kulture nisu kucni prijatelji ili roditelji?
Zar ne treba oni da vredjaju?
Ljudi bliski DB-u i ostalim pozicijama moci, uticaja, i novca, zaista ne treba da se jede,i sekiraju.
Pa oni ce zauvek snimati filmove, koje doduse publika nece gledati, ali koga briga.

Vera

1:06 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kakvi kompleksi pokrecu ljude na ovom forumu!
Nadam se da ce sve vise mladih glumaca u ovoj zemlji raditi,ali i oni moraju da shvate da konkretno njima prostor ne zatvaraju drugi mladi glumci koji,sticajem okolnosti,rade!
Ono sto ne valja,to je vecito zagledanje u tudju avliju i vecito negodovanje tipa:on je neciji,te radi,dok sam ja nicija,pa jedem govna.Ljudi,to su gluposti,verujte,kvalitet na kraju uvek ispliva!

10:54 AM  

Post a Comment

<< Home