Thursday, January 04, 2007

BLOK za BRETA



I ne samo što im je prvi album ( Silent alarm ) bio o.d.l.i.č.a.n, i ne samo što ih je na britansku muzičku scenu progurao Aleks Kapranos iz Franc F., i ne samo što su predvođeni najzgodnijim crnim indi-muzičarem ( Kele Okereke ), Blok parti su izdali novi CD i pokazali nam i da čitaju odlične knjige!
A WEEKEND IN THE CITY, njihov najnoviji album, otvara pesma koja se zove Song for Clay ( Dissapear here ). Klej, je glavni junak knjige “Manje od nule” Breta Istona Elisa, a Nestani ovde je slogan sa bilborda, ujedno i lajt-motiv ovog literarnog ”blocbastera”.
U tekstu pesme se pominje i čuvena prva rečenica iz ”Less than zero”, koja kaže People are afraid to merge on the freeway, a kako sam tekstopisac Kele kaže, želeo je da napravi nešto kao “Bond temu”, ali posvećenu junaku njegove ( a BOGAMI i moje prim. aut. ) mladosti, Kleju.

A da se opasnosti preteranog konzumerizma i nadirujuće površnosti o kojima je pisao B.E.Elis, opisujući L.A. osamdesetih, osećaju i dan danas, kako i u Beogradu, tako i u Londonu, opisuju stihovi :

Because East London is a vampire

It sucks the joy right out of me

How we long for corruption

In this golden year

www.blocparty.net

0 Comments:

Post a Comment

<< Home