Tuesday, June 27, 2006

SRPSKA REC




Na nase email adrese svako malo ( glupog li izraza ), stizu prituzbe na navodnu cenzuru koju DB92 sprovodi nad komentarima koje gradjani salju na adrese tzv.VIP bloggera ( manje-vise poznate licnosti koje se pojavljuju kao autori dnevnickih blog formi ). Kao sto i komarci znaju, AGIT-POP laznu avangardu prezire vise od pravog mainstream-a pa se nikada nismo ni bavili fenomenima sa sajta ove radio-TV-internet stanice. Izazvani teorijom o novim malim Vucelama, posetili smo neke od blogova ove medijske kuce koja je nedavno dobila NACIONALNU FREKVENCIJU, a kad tamo jedan od VIPOVACA ( pisac M.Vidojkovic ) poziva svoje citaoce da ga slobodno "napusavaju" ( nazalost, nema homoerotike:-)))Brutalno. Ni traga cenzuri o kojoj posetioci naseg skromnog bloga trube. Kao dokaz, prilazemo komentar koji smo izvukli na osnovu slucajnog uzorka :

Sta je bilo, cenzori?
Piše Anonimus (23 Jun, 2006 - 13:53)

Šta je bilo, cenzori, štite svog malog debilka, on može da "napušava" ljude, jer spada u ekipu izabranih, ali odgovori na to se ne objavljuju, čak i ako nisu outright vulgarni kao prilozi mladog gospodina (a da su uvredljivi, uvredljivi su, i to s pravom)? Ja mislim da je bila greška uopšte nešto i napisati za ovu NGO-ističku simulaciju demokratije (celu tu bagru antiratnih profitera znam intimno s početka devedesetih, i jedva da imam bolje mišljenje o njima nego o radikalima i socijalistima, a vidim i da su uzgojili i dostojne mlade naslednike), jer vaša zaklanjanja iza koncepata moderovanja (koji je i sam vrlo sumnjiv) sasvim očigledno kriju prostu i banalnu cenzuru, isto kao i oni "demokratski" komentari na B92. No, mea culpa, u tako bednom pokušaju simuliranja demokratske javne rasprave jednostavno ne treba sudelovati i davati joj (čak ni anonimni) legitimitet ili dizati statistike, hoću reći, brišem ovaj "bookmark" immediately. E da, mogli bismo za kraj i da se upoznamo: ja sam onaj ko je napisao post "Kakva seljoberija...", a vi ste gomila balkanskih socijalnih i mentalnih slučajeva koji se igraju novinara i blogera u svom incestuoznom pesku u parku i dubokoumno i principijelno pokušavaju da uvode demokratiju putem cenzure. Skraćeno: banda. Ovo ne objavljujte, čak i ako vam genijalno padne na pamet, ovo je samo za vaše, dvestotinjak evrića mesečno vredne okice i zakržljale mozgiće. Over and out.


Navodno, i web-master ali i VIP blogeri mogu da cenzurisu komentare upucene njima, a ocigledno je da MV pusta sve, pa mozemo da vidimo kako razmisljaju i poneki umovi van Matrixa. Zainteresovani? Naravno! Agit-poperi se trude da kao postmoderni anti-Robin Hud pomognu posecenima da budu jos poseceniji, bogatima da budu jos bogatiji i afirmisanima da se vinu u orbite u kojim ce postati nevidljivi za obicnog coveka. I zato, hitro na b92net, pomozite razvoj, i nemojte nas vise maltretirati da vas profesori iz establismenta mrze. Dragi agitpoperi, vi samo niste dovoljno dobro naucili lekciju - nije stvar u cenzuri. Stvar je u umerenoj cenzuri ( Pogledati pod : Slobodan Milosevic i Srpska rec )

0 Comments:

Post a Comment

<< Home