Saturday, May 24, 2008

BUDUĆNOST JE VEĆ POČELA...






ili POPUŠIŠ MI KURIR!!
ili MI SMO PEDERI, NAJJAČI SMO, NAJJAČI!

Gnusnu naslovnu stranu Kurira, glasila koje pripada političkoj oligarhiji u nestajanju
( DSS-SRS-DB ), krasi fotografija dva muškarca koji se ljube, uz naslov „Pederi“.
Kao što smo već navikli: homofobija, Kosovo kao srce Srbije, ratna propaganda i veličanje ubica idu uvek u zajedničkom paketu ( setimo se i teksta iz istih novina, sa Eurosonga u Istanbulu, gde je preko cele strane pisalo „Pederbal“ ).
E sad, ko gubi, neka se ljuti. Beograd je ovih dana osvežen ogromnim brojem stranaca, većinom homoseksualaca, koji su došli na najveću evropsku TV priredbu, ako se ne računaju tzv „tekme“. Gosti Evrosonga su veseli, nenametljivi i mislim da se dobro osećaju ovde. I zato treba da smo ponosni, ponajviše na ljude iz policije, koji se trude da sve bude pravi „confluence“, i da se niko ne oseća kao da se nalazi u gradu u kome su, pre par godina, dizelaši i navijači nogama šutirali glave pojedinih učesnika „Gej parade“.

Tokom proba i polufinala videli smo scene koje dokazuju da je Evropa ovde, iako mnogi ne žele da je vide: ljudi koji nose bedževe Hrvatske po Novom Beogradu, dve žene se, obavijene u albansku zastavu, slobodno švrćkaju oko Arene, muškarci se ljube u usta, u holu Sava Centra, Marija Šerifović koja, iako radikalka, dobija veliki aplauz od prisutnih gej-beograđana.
Sam događaj je organizovan skoro perfektno, odeljenja za novinare su odlično opremljena, ketering je izdašan. Ljudi, nismo se osramotili!

A šta je sa pesmama? Mi to vidimo ovako: apsolutni anti-heroj ovog takmičenja biće Elvir Laković Laka ( BiH ). On ima odličnu numeru,genijalan scenski nastup a la filmovi Tima Bartona, i dokazuje da Bosna nije samo etno, Brega i Hari Poter Hari. Ipak, Laka neće pobediti jer je sve to možda malo previše „arty“. Ali, on jeste moralni pobednik, i stranci ga obožavaju ( čak i pevaju „pokušaću da te poljubim a ti se pravi luda“, na nekom lažnom bosanskom jeziku:-)

Dima Bilan pokušava da dokaže da para vrti gde burgija neće, ali, ponekad, ni to ne pomaže. Dima je, inače, Čerkez, velika zvezda u Rusiji, privatno deluje neviđeno napaljeno, a njegov entourage čini grupa plavuša koje kao da su upravo puštene iz Strahinjića Bana.
Numeru "Believe" je napisao Jim Beanz a remiks uradio Timbaland. Cela stvar liči na to da je Dima pitao Jima "Bate, pošto pesma" a onda je usledilo i čuveno "Ma, ko nema plati?"
Verzija pesme koja kruži netom, u sjajnoj Timbalandovoj produkciji, zvuči odlično. Ali, Bilanu sreću kvari to što je on uživo dosta kilav, engleski mu je grozan, nastup je „too gay“ i sve u svemu mislim da će završiti drugi. Takođe, u razgovoru sa mnogim učesnicima shvatili smo da ih Dimin stav neviđeno nervira, pa je konstatovano da mu treba otpevati prošlogodišnji hit Verke Serdučke „I want you to sing – Russia Goodbye“.

Na AGIT POP Ajpodu se, za sada, jedino nalazi turski Mor Ve Otesi, bend iz Ankare, čija je pesma „Deli“ možda nije hit na prvo slušanje, ali se vrlo brzo pelcuje.
Momci su levičari, politički aktivisti i treba ih pogledati na You Tube ( preporučujem linkove koji su sa koncerata, jer na spotovima mogu malo da „povuku“ na Van Gog, zbog stajlinga )
Pesma „Deli“ ( u prevodu znači „Lud“ ) je idealna i za vežbanje lažnog turskog, pa tako refren „po Vuku“ ide otprilike ovako: „Beni bujutul, aglatmajun, sevginiz nerde, ovindunguz... „

Sve u svemu, mučenici iz Kurira mogu samo da se sikiraju. Oni su prošlost, a mi smo osvojili grad!

A ko će da pobedi na Evroviziji? Pa to je lako. Ukrajina.
( osim ako cela Juga ne postane jedna sms avlija, pa Ani Lorak od Lake izgubi u dramatičnom foto-finišu)
Na fotkama: Laka u Njujorku, Mor Ve Otesi u fensi stajlingu

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

LOLLLLLLLLLL

12:58 PM  

Post a Comment

<< Home